Suzuki i nya händer

Agenturen i Hudiksvall för Sveriges snabbast växande bilmärke Suzuki övergår från välkända Bilfirma Thony Larsson AB till Hälsinge Bil AB.

Skälet till förändringen är att Thony Larsson önskar trappa ned och har därför i samråd med importören Suzuki Sverige inlett förhandlingar med Hälsinge Bil AB om överlåtelse av verksamheten och med den agenturen för Suzuki. Dessa förhandlingar är nu i hamn och parterna jobbar nu tillsammans för att alla bitar skall hamna på rätt plats.

Hälsinge Bil ägs och drivs av Ulrik Larsson, tidigare säljare på Hiab AB, och Jim Larsson, tidigare säljare på Bilbolaget AB. Trots att samtliga tre personer som är involverade i affären lystrar till efternamnet Larsson, är ingen av dem släkt.

Verksamheten inom Hälsinge Bil smög igång under juni månad och trappas nu successivt upp till den festliga introduktionen i mitten på oktober.

Vi är mycket glada över att ha fått möjlighet att ta över företaget och med det agenturen för att högaktuellt bilmärke, säger Jim Larsson, Hälsinge Bil. Det känns helrätt att nu satsa på Suzuki av två huvudskäl. Dels vill vi kunna erbjuda våra kunder ett attraktivt japanskt varumärke, och dels anser vi att Suzuki ligger helrätt i tiden, när trenden pekar mot mindre, bränslesnåla och mera miljövänliga bilar. Att de flesta modellerna dessutom kan levereras med fyrhjulsdrift, är en stor fördel här i Norrland, fortsätter Larsson.
Eftersom Suzuki är känt för sina attraktiva priser, låga driftskostnader och nöjda kunder, kommer märket bli ett perfekt komplement till Izuzus transportbilar, säger Ulrik Larsson, Hälsinge Bil. Han uttrycker även stor tillfredsställelse med att Thony Larsson kommer att finnas kvar i kulisserna som bollplank under överskådlig tid.
Det känns jättebra att ha funnit två personer, som jag har stort förtroende för och som jag är övertygad kommer att föra stafettpinnen vidare på bästa sätt. Jag avser även att under en tid finnas med i bakgrunden för att såväl mina gamla kunder som de nya ägarna skall känna maximal trygghet i övergången, säger Thony Larsson, ägare till Bilfirma Thony Larsson AB.

Suzuki, som är Japans främsta tillverkare av små bilar, har under de senaste tolv månaderna introducerat den nya Swift-modellen, som fått ett fantastiskt mottagande av såväl motorpress som allmänhet. Något som syns i statistiken, där modellen uppvisar en ökning på hela 575 procent under första halvåret 2011 jämfört med motsvarande period ifjol. Märket totalt har under samma period ökat med 59,4 procent mot totalmarknadens 13,7 procent.

Hälsinge Bil AB kommer bedriva verksamheten på Västra Tullgatan 51.

Servicesidan kommer som tidigare att hanteras av välrenommerade Bilelektro AB.

Mattias Larsson, VD för importören Nimag Sverige AB, är nöjd med förändringen i Hudiksvall.

Vi ser fram mot samma goda samarbete med Jim och Ulrik som vi haft med Thony och hans hustru samt hälsar dem välkomna i den växande Suzuki-familjen. Samtidigt tycker vi arrangemanget med Thony som bollplank under en övergångsperiod är vettigt, säger Larsson.
Hälsinge Bil AB | Västra Tullgatan 51, Hudiksvall | tel. 0650 - 125 86 | info@halsingebil.se
Vi är medlem i MRF  läs mer...

MADE BY ohappa